Vilvoorde: landelijk wonen in de voorstad

Vilvoorde onderging de laatste jaren een grondige metamorfose. De stad wierp zo het stigma van oude industriestad van zich af en presenteert zich vandaag als groene voorstad van Brussel.

De stad heeft nog tal van andere troeven: een florerend handelscentrum, goed uitgebouwde onderwijsvoorzieningen voor het lager en middelbaar onderwijs, een gevarieerd horeca-aanbod met meer dan 40 restaurants en tal van gezellige cafés.

Ook sportievelingen komen in Vilvoorde ruimschoots aan hun trekken. Naast de meer dan 30 sportverenigingen – variërend van voetbal of gevechtssporten tot een vis- of yogaclub – zijn er enkele fitnessclubs en sportterreinen bij het Domein 3 Fonteinen.

Met de ligging aan de Hendrik I-lei liggen al deze faciliteiten op wandel- of fietsafstand van je woning.

Maar bovenal is Vilvoorde groen. Het is één van de steden in de Vlaamse rand met het meeste groen. Natuurliefhebbers kunnen er uren wandelen in het Domein 3 Fonteinen of in het Hanssenspark.

Vilvoorde combineert al die sterke punten met een uitstekende bereikbaarheid: de nationale luchthaven, de ring rond Brussel, E19 en een treinstation maken van de stad een geschikte uitvalsbasis voor zowel pendelaars als wereldreizigers.

Tegen 2020 krijgt Vilvoorde zelfs opnieuw een tramlijn. Vilvoorde ligt op een ringlijntraject dat verschillende knooppunten rond Brussel met elkaar verbindt. Vanuit die knooppunten gaan er ook drie rechtstreekse tramverbindingen naar het centrum van Brussel.